WINEMAKERS DINNER

Til stadighet arrangerer vi temadager her på Sjøslag. Og vi synes det er ekstra stas å få ibesøk av dyktige vinprodusenter og nvitere dere til Winemakers Dinner.

For å følge vår arrangementkalender - se her.

Hva er Winemakers Dinner?

Som navnet sier: vinmakermiddag. Vi får besøk av en vinmaker fra en bestemt produsent, og serverer middag fra vårt kjøkken.

Kjøkkenet vårt setter opp en meny til vinene, og produsenten går selv rundt og prater med gjestene. Det er ofte også en representant fra importør som blir med å snakke om vinene og produksjonen.

Middagen kan ved enkelte anledninger ha svært begrenset antall plasser, med felles bespisning og felles bord for alle gjestene. Andre ganger settes det opp med mulighet til å booke separate bord og individuelle tidspunkt for ankomst.

Winemakers Dinner er en unik anledning til å møte og bli bedre kjent med vinen og dens produksjon. Vinmakeren har ofte med seg noen unike flasker - som man ellers ikke ville få smakt.
Det er også mulighet for å stille spørsmål til produsenten underveis i middagen.

Under finner du en oversikt over kommende og tidligere vinmaker-middager.

Du kan også følge med i vår arrangementkalender - der får du full oversikt over kommende arrangement og happenings her på Sjøslag.

KOMMENDE BESØK

 

Cesare Bussolo

Screenshot

La Morra-Piemonte-Italia
19. februar
17.30

Felles langbord, 2600.- per person
5 – retter med viner til

 

Cesare Bussolo

Cesare Bussolo er født og oppvokst i hjertet av Langhe, La Morra, en av landsbyene i Barolo-appellasjonen. Da han var liten gutt lekte han med søsteren sin i vinmarkene som han i dag har vært heldig å få lov til å dyrke sin egen vin. Etter utdannelsen på Alba Wine School, jobbet han i mange år i hos vinprodusenten Bovio i La Morra. I 2007 begynte han som vinmaker hos ikonet Roberto Voerzio i La Morra, der han fortsatt har ansvaret. Det at han har fått lære av mesteren selv, gjorde ham i stand til å utvikle sin egen vin og i 2009 kjøpte han Santa Lucia, en rundt 90 år gammel gammel vinmark i et område som var veldig godt egnet for dyrking av Barbera.

I 2014 fikk Cesare tilgang på Fossati-vinmarken og eventyret med Barolo-produksjonen begynte! Cesare vurderer denne vinmarken som en «burgunder grand cru», sydvendt 330 meter over havet,  der jorden er rik på hvit kalkholdig leirjord og mergel. Dyrkingen er organisk uten bruk av kjemiske hjelpemidler.

I kjelleren videreføres den levende og naturlige retningen, med maserasjon med villgjær i 15-30 dager og spontan malolaktisk gjæring i stål, deretter 12 eller 24 måneders modning i franske barriques (20% nye og 80% brukte), uten noen form for filtrering.

Cesare Bussolo på markedet med Dolcetto d´Alba San Bartolomeo, Barbera d’Alba Vigna Santa Lucia, Barolo Fossati, Barolo del comune di La Morra, samt Barbera Roscaleto, alle med en fellesnevner: Kvalitet!

-

Skriv "Winemakers" i kommentarfeltet på vår onlinebooking - eller ta kontakt med oss på post@sjoslag.no for booking og spørsmål.

(Begrenset antall per kveld)

-

TIDLIGERE BESØK

 

 

Manincor, Bioweingut | Wein Direktimport Scholz  Roberto Voerzio – The Wine House Limited   Lanzerac | wine.co.zaWinery DuMOL - CalifornianWines.eu         Adams Wine Estate » outdooractive.com       Domaine Matrot Meursault, Cote de Beaune, France | prices, reviews, stores & market trends

La Spinetta - Vendita vino online                       

RNG WINE|Tua Rita

  Home | Domaine de Cristia        Domaine Les Monts Fournois - Ludes - Marne

FØLG OSS GJERNE!

Vi deler bilder og oppdateringer hyppig på våre sosiale kanaler. Følg oss gjerne! 

logo ws
some_sorlandet_1080x1080px_sjoslag (1)

Wine & Dine Norrtälje | Fantastiska Viner & Delikatesser